Aceasta dieta ieftina de detoxifiere a organismului (vezi aici alta dieta ieftina) este un exemplu de meniu alimentar pentru o saptamana, la care se pot face mici modificari in functie de placerile alimentare dar in limita a 1000 de calorii pe zi. Acesta nu trebuie urmat mai mult de 7 zile. Sunt acceptate urmatoarele alimente: carne de pasare, pui, curca, vita sau vitel, carne de peste slab oceanic sau de apa dulce, legume: fasole verde, varza alba, dovlecel, conopida, pastarnac, telina, castraveti, rosii, salata verde, spanac, stevie, loboda. Nu sunt acceptate urmatoarele legume in nici un caz: mazare, fasole uscata, cartofi si morcovi si nici alimentele de aici. O regula importanta este faptul ca in ziua in care se consuma cartofi nu trebuie sa se consume paine.
– o felie paine graham sau alba prajita 20 g = 40 calorii
– o felie parizer 30g = 100 calorii
– un ou = 80 calorii
– 100 g branza vaca = 150 calorii
– 100 g carne pasare sau vita = 200 calorii
– 5 g ulei = 45 de calorii
– 100 ml lapte = 65 calorii
– 200 ml supa strecurata = 100 calorii
– salata verde fara ulei cu otet de mere = 100 calorii
Meniul diete de detoxifiere pentru 7 zile
Luni
Mic dejun
– 200 ml lapte
– o felie de paine graham sau alba prajita
– 30 g parizer
Ora 10
– o cafea indulcita cu zaharina
– un mar
Pranz
– 200 ml supa strecurata
– 100 g carne de pasare sau vita
– salata verde fara ulei cu otet de mere
Ora 17
– un mar
Cina
– ceai cu zaharina (soc, frunze de mesteacan)
– o felie de telemea de vaca, nesarata
Marti
Mic dejun
– ceai cu zaharina si lamaie
– o felie de paine
– un ou fiert
– 50 g branza dulce de vaca
Ora 10
– o cafea
– un mar sau grepfruit
Pranz
– 200 ml supa de pasare sau vita clara sau supa legume pasate (telina, morcov, varza)
– 10 g smantana
– o felie paine
– 100 g carne de pasare fiarta
– salata verde fara ulei cu otet de mere
Ora 17
– Fructe
Cina
– 100 g branza de vaci
– 100 g mamaliga
Miercuri
Mic dejun
– 150 g lapte sua iaurt
– o felie de paine
– 50 g branza de telemea de vaca, nesarata
Ora 10
– o cafea cu zaharina
– un mar (portocala)
Pranz
– 200 ml supa de legume
– 150 g peste nesarat fiert sau la gratar
– 100 g cartofi fierti natur (langa peste) cu zeama de lamaie
Ora 17
– fructe crude sau comport cu zaharina
Cina
– ceai cu lamaie si zaharina
– sote de legume (legumele fierte in supa taiate cubulete, cu 10 g unt si putin patrunjel, pe care se rad 30 de grame de cascaval sau 50 g branza de telemea de vaca)
Joi
Mic dejun
– ceai cu zaharina
– o felie de paine
– un ou fiert
Ora 10
– o cafea
– fructe
Pranz
– 200 ml supa legume (praz sau varza, fara orez si fidea)
– 200 g orez sarbesc
– 100 g carne
Ora 17
– fructe sau suc de fructe
– 30-40 g fulgi de porumb
Cina
– 200ml lapte sau iaurt
– 100 g mamaliguta
– 50 g branza de cava
Vineri (post)
Mic dejun
– ceai
– 20 g margarina
– 2 felii de paine prajita
Ora 10
– Fructe
– cafea cu zaharina
Pranz
– 200ml supa de legume (din ziua precedenta)
– 250g ghiveci de legume
– o felie paine
Ora 17
– mere rase fierte cu scortisoara si zaharina sau compot
Cina
– o felie de paine
– salata prientala (cartofi, ceapa, 10 ml ulei)
Sambata
Mic dejun
– 200 ml lapte sau iaurt
– o felie paine
– o felie parizer
Ora 10
– fructe
– o cafea
Pranz
– 200 ml supa clara de carne
– 100 g carne fiarta
– salata de cruditati (iarna se poate folosi salata de varza murata putin desarata cu un pic de piper)
Ora 17
– fructe
Cina
– 200 g peste fiert rasol cu zeama de lamaie
– 100 g mamaliga
– ceai cu zaharina
Duminica
Mic dejun
– ceai cu zaharina
– un ou
– o felie parizer
– o felie paine
Ora 10
– un grepfruit
Pranz
– 200 ml supa
– 200 g carne
– sote de legume
Ora 17
– fructe
Cina
– 200 g mamaliguta cu 100 g branza de vaci si 2 lingurite de amantana
– 250 ml ceai cu zaharina si lamaie
Frumos afisata aceasta dieta de detox, se vede ca este de la nutritionist.
Nutritionist??? :-))) Niciun nutritionist vreodata sau orice medic nu va recomanda vreidata consumul de parizer, care este facut din piei si unghii si tesuturi care raman de la transarea carnii, se toaca, se amesteca cu grasime si amidon ca sa se obtina consistenta corespunzatoare si se coloreaza cu coloranti alimentari apoi se adauga nitriti. Este un produs de carne, cu cea mai slaba calitate nutritiva, practic contine mai multa grasime si faina decat proteine, plus chimicale, niste calorii inghitite degeaba ca sa se umple organismul de toxine.
Citeste cineva eticheta de la parizer???
Si eu am avut probleme cu greutatea si am primit un meniu asemanator si aveam tot la doua zile parizer in meniu
Cum să recomande un nutriționist parizerul care are grăsimi ascunse? Astea sunt gogorițe…
Dieta nesanatoasa prin alimentele enumerate dar si prin combinatia nereusita dintre ele. Fructele numai pe stomacul gol, laptele se bea tot timpul singur, zaharina exclusa
detoxifierea este un mit…gogoriță
Ce fel de meiu de ”detoxifiere” când mănânci parizer și carne? Detoxifierea este un mit. Toate alimentele conțin toxine, deci e frecție….Detoxifierea e o gogoriță…