Dieta ieftina de detoxifiere de la nutritionist (1000 calorii zilnic)

Aceasta dieta ieftina de detoxifiere a organismului (vezi aici alta dieta ieftina) este un exemplu de meniu alimentar pentru o saptamana, la care se pot face mici modificari in functie de placerile alimentare dar in limita a 1000 de calorii pe zi. Acesta nu trebuie urmat mai mult de 7 zile. Sunt acceptate urmatoarele alimente: carne de pasare, pui, curca, vita sau vitel, carne de peste slab oceanic sau de apa dulce, legume: fasole verde, varza alba, dovlecel, conopida, pastarnac, telina, castraveti, rosii, salata verde, spanac, stevie, loboda. Nu sunt acceptate urmatoarele legume in nici un caz: mazare, fasole uscata, cartofi si morcovi si nici alimentele de aici. O regula importanta este faptul ca in ziua in care se consuma cartofi nu trebuie sa se consume paine.

– o felie paine graham sau alba prajita 20 g = 40 calorii
– o felie parizer 30g = 100 calorii
– un ou = 80 calorii
– 100 g branza vaca = 150 calorii
– 100 g carne pasare sau vita = 200 calorii
– 5 g ulei = 45 de calorii
– 100 ml lapte = 65 calorii
– 200 ml supa strecurata = 100 calorii
– salata verde fara ulei cu otet de mere = 100 calorii

Meniul diete de detoxifiere pentru 7 zile

Luni

Mic dejun
– 200 ml lapte
– o felie de paine graham sau alba prajita
– 30 g parizer

Ora 10
– o cafea indulcita cu zaharina
– un mar

Pranz
– 200 ml supa strecurata
– 100 g carne de pasare sau vita
– salata verde fara ulei cu otet de mere

Ora 17
– un mar

Cina
– ceai cu zaharina (soc, frunze de mesteacan)
– o felie de telemea de vaca, nesarata

Marti

Mic dejun
– ceai cu zaharina si lamaie
– o felie de paine
– un ou fiert
– 50 g branza dulce de vaca

Ora 10
– o cafea
– un mar sau grepfruit

Pranz
– 200 ml supa de pasare sau vita clara sau supa legume pasate (telina, morcov, varza)
– 10 g smantana
– o felie paine
– 100 g carne de pasare fiarta
– salata verde fara ulei cu otet de mere

Ora 17
– Fructe

Cina
– 100 g branza de vaci
– 100 g mamaliga

Miercuri

Mic dejun
– 150 g lapte sua iaurt
– o felie de paine
– 50 g branza de telemea de vaca, nesarata

Ora 10
– o cafea cu zaharina
– un mar (portocala)

Pranz
– 200 ml supa de legume
– 150 g peste nesarat fiert sau la gratar
– 100 g cartofi fierti natur (langa peste) cu zeama de lamaie

Ora 17
– fructe crude sau comport cu zaharina

Cina
– ceai cu lamaie si zaharina
– sote de legume (legumele fierte in supa taiate cubulete, cu 10 g unt si putin patrunjel, pe care se rad 30 de grame de cascaval sau 50 g branza de telemea de vaca)

Joi

Mic dejun
– ceai cu zaharina
– o felie de paine
– un ou fiert

Ora 10
– o cafea
– fructe

Pranz
– 200 ml supa legume (praz sau varza, fara orez si fidea)
– 200 g orez sarbesc
– 100 g carne

Ora 17
– fructe sau suc de fructe
– 30-40 g fulgi de porumb

Cina
– 200ml lapte sau iaurt
– 100 g mamaliguta
– 50 g branza de cava

Vineri (post)
Mic dejun
– ceai
– 20 g margarina
– 2 felii de paine prajita

Ora 10
– Fructe
cafea cu zaharina

Pranz
– 200ml supa de legume (din ziua precedenta)
– 250g ghiveci de legume
– o felie paine

Ora 17
– mere rase fierte cu scortisoara si zaharina sau compot

Cina
– o felie de paine
– salata prientala (cartofi, ceapa, 10 ml ulei)

Sambata

Mic dejun
– 200 ml lapte sau iaurt
– o felie paine
– o felie parizer

Ora 10
– fructe
– o cafea

Pranz
– 200 ml supa clara de carne
– 100 g carne fiarta
– salata de cruditati (iarna se poate folosi salata de varza murata putin desarata cu un pic de piper)

Ora 17
– fructe

Cina
– 200 g peste fiert rasol cu zeama de lamaie
– 100 g mamaliga
– ceai cu zaharina

Duminica

Mic dejun
– ceai cu zaharina
– un ou
– o felie parizer
– o felie paine

Ora 10
– un grepfruit

Pranz
– 200 ml supa
– 200 g carne
– sote de legume

Ora 17
– fructe

Cina
– 200 g mamaliguta cu 100 g branza de vaci si 2 lingurite de amantana
– 250 ml ceai cu zaharina si lamaie