Exercitii fizice interzise in timpul sarcinii

Miscarea este benefica pentru pastrarea sanatatii indiferent in ce perioada a vietii ne aflam, asadar 30 de minute de miscare pe zi imbunatateste circulatia sanguina, fortifica muschii si te elibereaza de stres. In timpul sarcinii sunt permise exercitiile fizice moderate care nu pun viata ta sau a bebelusului in primejdie.

Cele mai recomandate exercitii pentru viitoarele mamici

– plimbarea care nu presupune nici un risc si nici un efort foarte mare
– innotul deorece pregateste corpul pentru o nastere usoara si elimina greturile daca este practicat dimineata
– exercitiile Lamaze care imbina exercitii de respiratie cu exercitii fizice avand ca scop intarirea musculaturii si usurarea travaliului.
– vezi aici o lista cu principanele exercitii fizice recomandate in sarcina si urmeaza-le numai cu acordul medicului specialist.

Chiar daca inainte erati o persoana activa trebuie sa mergeti la o consultatie la medicul specialist pentru a va da acordul sa supuneti organismul la un efort minim, deoarece exista si cazuri cand miscarea indiferent de natura ei va poate fi interzisa. In cazul in care ai probleme cu circulatia, dispui de afectiuni cardiace, pulmonare sau orice alte motive care ti-ar putea provoca un travaliu prematur medicii recomanda repaus, rezumandu-te doar la bucuria plimbarilor.

Lista neagra a exercitiilor fizice in timpul sarcinii

1. Exercitiile de sala: Abdomene, genoflexiuni, ridicarea greutatilor si exercitiile care se fac pe spate sunt complet interzise deoarece solicita muschii abdominali si pot produce traume la nivelul acestuia afectand sanatatea fatului.

2. Sporturile de echipa pe cat sunt de distractive pe atat sunt de periculoase deorece riscul caderii intr-o pozitie nefavorabila poate sa puna in pericol sarcina. Lasa deoparte hobby-urile in aceasta perioada deorece primordial este sa ai un bebelus sanatos.

3. Jogging-ul poate deveni si el periculos daca viteza cu care alergi este mare si iti solicita intreaga energie de care dispui. Alearga incet dar sigur, astfel eviti si riscul de a te impiedica si cadea si diminueaza ritmul alergarii.

4. Ciclismul poate fi practicat in primul trimestru de sarcina in cazul in care te descurci destul de bine cu mersul pe bicicleta. In urmatoarele trimestre cand burtica incepe sa creasca evita toate activitatile care ar putea sa-ti faca rau, deoarece si o simpla plimbare cu bicicleta poate duce lovituri prin cadere. Ca alternativa exista bicicleta de interior (rasfoiti acest articol despre acest subiect) care este mult mai recomandata deoarece riscul de accidentare este foarte scazut.

5. Echitatia trebuie eliminata din obiceiurile prenatale indiferent cat de pasionata esti de calarie deoarece zdruncinaturile pot afecta zona abdominala si in plus poti inhala par de cal.

6. Schiatul este interzis in timpul sarcinii, insa daca esti profesionista rezuma-te la pantele line si la altitudini joase pentru ca cu cat urci mai sus oxigenul se reduce si lipsa acestuia poate afecta bebelusul. La fel se intampla si in cazul in care iti plac drumetiile pe munte, la cote inalte privezi fatul de oxigen, indicat fiind sa ramai la poalele muntelui si sa admiri privelistea.

7. Scufundarile nu au ce cauta in aceasta perioada a vietii tale indiferent in ce trimestru al sarcinii te afli deoarece se pot acumula gaze la nivelul sistemului circulator al copilului.

Paleta sporturilor este variata, sigur vei gasi exercitii fizice blande care sa te puna la adapost in aceasta perioada sensibila. Nu iti provoca singura suferinta prin satisfacerea propriilor dorinte, acum viata ta s-a schimbat radical, gandeste si traieste pentru doi.

De asemenea urmeaza doar sfaturile medicului, doar acesta este in masura sa va faca cele mai bune recomandari. Urmand ca dupa sarcina sa alegi sa slabesti cum doresti tu deoarece nu mai esti raspunzatoare decat pentru corpul tau. Totusi urmeaza si in acest caz sfatul nutritionistului deoarece alimentatia de dupa nastere influenteaza foarte tare alaptarea bebelusului.