Exercitii fizice pentru cresterea in inaltime

Simti uneori ca nu ai inaltimea pe care ti-o doresti si acest aspect te dezavantajeaza in viata de zi cu zi tot mai mult? Din pacate persoanele inalte au o multime de avantaje in societate spre deosebire de cele scunde.

Daca ai inca o varsta de pana in 25 de ani mai sunt sanse sa poti rezolva aceasta problema pe cale naturala, urmand sfaturile din acest articol.

Exercitii pentru cresterea in inaltime

Suspendarile la bara sunt cele mai bune exercitii pentru stimularea cresterii in inaltime. Poti face astfel de exercitii pentru cresterea in inaltime la bara din parcurile pentru joaca, intr-o sala de sport special amenajata sau chiar in curtea proprie. Aceste suspendari au un efect cu mult mai bun atunci cand sunt facute la foarte scurt timp dupa somn, deoarece atunci articulatiile si vertebrele nu sunt tasate.

Exercitii fizice pentru cresterea in inaltime

Daca ai o pasiune pentru baschet si practici un asemenea sport ai mai multe avantaje (dar si unele dezavantaje, vezi aici) deoarece te ajuta foarte mult miscarile repetate de intindere a corpului, sau un alt exercitiu la fel de benefic ar fi saritul cu coarda.

Ridicarile trunchiului: din pozitia culcat pe spate se ridica picioare la un unghi de 90 de grade si se tin in aceasta pozitie timp de 5 secunde, dupa care se coboara usor jos si se repeta exercitiul. Este nevoie de 30 de repetari dupa care luam o pauza de 30 de secunde. Facem acest lucru in 3 serii.

Despre cresterea in inaltime

Este cunoscut faptul ca la nivel anatomic organismul uman poate creste in inaltime pana la momentul in care cartilajele din capatul oaselor se osifica si nu mai permit dezvoltarea in lungimea acestora. Acest lucru se intampla de obicei in apropierea varstei de 19 ani, in cazul femeilor si la 21 de ani, la barbati.

Daca inca nu aveti o varsta inaintata, mai este timp sa faceti exercitii pentru cresterea in inaltime, asa ca ar fi timpul sa nu mai stati pe ganduri si sa va apucati de treaba, astfel incat sa nu regretati mai tarziu cand nu veti mai putea da timpul inapoi si veti putea rezolva problema doar pe cale chirurgicala.