Influenta alimentelor congelate asupra dietei tale

Unul dintre cele mai importante electrocasnice ce se regasesc in locuinta ta este combina frigorifica. Daca in cazul masinii de spalat putem spune ca exista alternative (spalatul de mana, calcatul hainelor etc.), in cazul combinei frigorifice nu o sa ai parte de asa ceva. Fara haine calcate se poate trai, insa fara mancare nu.

Acest electrocasnic are o mare influenta asupra alimentelor ce le consumi zilnic. In cazul in care te-ai decis sa urmezi o dieta este foarte important ca alimentele sa fie pastrate in cele mai bune conditii.

O combina frigorifica te va ajuta sa pastrezi alimentele proaspete o perioada cat mai lunga de timp, iar aici ne referim evident in special la cele care necesita congelare sau sa fie tinute intr-un mediu rece si cu conditii de umiditate perfecte.

De obicei prin achizitionarea unui astfel de produs electrocasnic iesi in avantaj din orice punct de vedere ai privi, iar desi din punct de vedere al pretului este tentant sa optezi pentru un frigider cu o usa (vezi aici care este cel mai bun), trebuie sa stii ca o combina frigorifica nu se va ridica niciodata la nivelul acestuia. De ce? Pentru ca iti ofera nu doar un spatiu generos in ceea ce priveste partea de frigider, ci un spatiu la fel de generos si in cazul congelatorului aflat in dotarea sa.

In ceea ce priveste utilitatea unei combine frigorifice aici putem spune ca exista anumite diferente intre diferitele modele existente la momentul actual pe piata din Romania, iar aici eu si cei de la besty.ro ne referim in special la utilitatea diferitelor functii ce se pot regasi in dotarea unui astfel de aparat frigorific.

influenta-alimentelor-congelate-asupra-dietei-tale

O combina frigorifica cu adevarat utila este aceea care are ca functii incorporate dezghetarea automata (astfel incat tu sa nu mai fii nevoit sa faci dezghetarea in mod manual – este un proces destul de enervant, din punctul nostru de vedere), functia No Frost, precum si un interior antibacterial, cel din urma fiind extrem de importanta in ceea ce priveste mentinrea interiorului curat si lipsit de microbi, respectiv mirosuri neplacute.

Functia No Frost, amintita mai sus, este cea care are rolul de a preveni depunerea ghetii, racirea realizandu-se prin ventialrea cu curenti de aer rece. De asemenea, printre functiile importante ce se regasesc in dotarea unei combine frigorifice se numara si cele de siguranta, in special cele care privesc siguranta copilului mic.

Influenta unui congelator si a congelarii pe termen lung a alimentelor

Un congelator reprezinta in momentul de fata unul dintre aparatele frigorifice cel mai des intalnite in locuintele romanilor, iar daca stam sa ne gandim la cat de util este acesta putem spune ca acest lucru nu ne mira deloc.

Rolul congelatoarelor in cazul locuintelor moderne este unul extrem de important, mai ales in cazul in care doresti sa poti depozita un volum mare de alimente ce necesita congelarea, precum si atunci cand ai o familie mai numeroasa.

Este important de mentionat faptul ca atunci cand alimentele sunt congelate in conditii optime acestea sunt la fel de sanatoase ca si cele proaspete, iar acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca acest tip de conservare este unul dintre cele mai recomandate atunci cand dorim sa pastram calitatea nutritionala o perioada cat mai lunga de timp. De aici reiese, bineinteles, importanta/rolul foarte important pe care il joaca congelatoarele, mai ales in cazul locuintelor moderne. Asadar, daca esti o gospodina desavarsita cu siguranta vei avea nevoie de un congelator.

Ceea ce trebuie mentionat este faptul ca un congelator, spre deosebire de frigiderele normale permit doar congelarea si pastrarea la o temperatura de sub 0 grade Celsius a alimentelor, in special a carnurilor, iar acest lucru este ideal nu doar pe perioada verii, ci si a iernii, deoarece putem depozita o cantitate mare de alimente pe care sa le putem folosi de-a lungul anotimpului rece.

Desi pastreaza in mod constant o temperatura de sub 0 grade Celsius, este bine de stiut faptul ca datorita noilor tehnologii aparute in domeniu congelatoarele au un consum foarte mic de electricitate, iar aici ne referim in special la modelele care fac parte din clasa de eficienta energetica A+++. Acest lucru se datoreaza de asemenea si faptului ca sunt foarte bine izolate termic, iar odata ce temperatura ideala a fost atinsa mentinerea acesteia se realizeaza mult mai usor.

De asemenea merita precizat faptul ca in ceea ce priveste pozitionarea congelatoarelor, aceasta nu trebie sa fie facuta neaparat in bucatarie, ci si intr-un alt loc, unde sa nu ne incurce (tinand cont ca vom umbla destul de rar la acesta).