Inima de anghinare cu branza de capra

Puteti folosi inimi de anghinare deja preparate pentru acest fel de mancare, dar ar fi de preferat sa folositi anghinare proaspata. Nu va lasati intimidati de perspectiva de a prepara anghinarea – este un proces destul de simplu si de rapid si chiar merita efortul. Aceasta reteta de slabire cu anghinare este recomandata pentru a slabi rapid dar si pentru a va mentine greutatea constanta. Timpul de preparare pentru aceasta reteta este de 15 minute, iar cel de gatire este de 20 minute.

suc de la 1/2 lamaie
1 litru de apa
8 bucati anghinare, taiate in jumatati, cu frunzele tari si cozile indepartate
180 g branza de capra
ulei de masline de calitate
2 linguri de arpagic taiat proaspat
250 g salate cum ar fi rucola, andive, salata creata taiata in fasii

Puneti sucul de lamaie intr-o cratita cu fundul dublu. Adaugati apa, puneti totul la fiert si adaugati anghinarea. Fierbeti timp de 5 minute, dupa care scurgeti si lasati sa se raceasca, apoi scobiti partea tare din interior cu o lingura.

Incalziti gratarul cuptorului. Zdrobiti branza intr-un castron si amestecati-o cu arpagicul. Adaugati sare si piper negru proaspat macinat.

Presarati branza peste anghinare si asezati amestecul intr-un vas uns in prealabil cu ulei. Lasati in cuptor aproximativ 10 minute, asigurandu-va ca nu se ard.

Cand branza incepe sa prinda o crusta bruna, scoateti din cuptor si serviti pe un pat de frunze de salata.