Luana Ibacka ofera public secretele siluetei sale perfecte pentru varsta de 45 de ani

Cel mai mult a slabit dupa sarcina, dand jos nu mai putin de 30 de kg intr-un an. La 45 de ani, Luana Ibacka are un trup de invidiat dar spune ca, de ceva vreme, nu agreeaza termenul de “cura de slabire”, asociindu-l cu un gest extrem, “dictat de boala, sarcina, stres intens su lene si iresponsabilitate fata de alimentatie.” Si, totusi, cum reuseste sa se mentine in forma Luana Ibacka?

Mai bine previi decat sa slabesti

“Despre mine as spune mai degraba ca am o conduita preventiva si nu am nevoie sa ajung sa tin cure de slabire. Printre alimentele pe care le ocolesc sunt cele cu grasime, mezelurile, carnea afumata si branza la cutie. Alcoolul si zaharul trebuie, de asemenea, sa fie naturale, organice, nu alese pe criterii de “lasa ca merge si asa”.

Hipocrate, parintele medicinei recomanda: “Cei ce doresc sa slabeasca trebuie sa execute munci grele inainte de masa. Trebuie sa isi ia masa numai dupa efort, in timp ce inca gafaie de oboseala”. Din antichitate si pana astazi s-a zis in fel si chip ce ai voie si ce nu in curele de slabire… regula universla este totusi reducerea caloriilor consumate.

De fapt este vorba de cat de mult mananci, nu de ora la care mananci intr-o anumita zi! Iar mitul apei, acela de a bea 2-4 litri pe zi nu ma caracterizeaza deloc. Simpla adaugare a apei in dieta nu te ajuta sa slabesti. Doar daca bei apa in locul sucurilor indulcite sau a berilor, caloriile in minus se vor observa.”

Nici o masa fara mirodenii

Iata ce mananca Luana Ibacka intr-o zi obisnuita: “La micul dejun mananc paine prajita, oua fierte si ardei gras rosu. La pranz aleg supe, peste sau piure din cartofi dulci. Incurajez alimentele cu grasimi monosaturate, grasimi omega-3 si ulei de peste. Toate acestea joaca un rol important in pastrarea corpului si mintii in forma. Grasimile din peste, avocado, masline, nuci, seminte si ulei de masline imbunatatesc starea si functiile cognitive. Folosesc verdeturi italiene uscate, sau busuioc, cimbru si ghimbir proaspat la orice mananc, pentru ca ele creeaza un gust nou. Imi plac gustarile gen salata de sfecla, legume chinezesti trase la tigaie sau broccoli cu zeama de lamaie. Dietele prea sarace in grasimi cresc nivelul stresului, anxietatea si frustrarea. Mananca deci mai des mancaruri care sa aiba gust. Uneori, cand e frig mai ales, iau cate o cutie de sardine de calitate buna in geanta si o savurez incet, intre mesele principale, sa nu mi se faca foame.”

Alimentele, inamicii siluetei

Desi recunoaste ca nu ar tine o cura drastica de slabire decat sub supraveghere medicala pentru ca ar implica un sters prea mare, Luana Ibacka recomanda o metoda pentru a scapa rapid de 2-3 kilograme. “Privesc alimentele cu dusmanie. Nu le mai iubesc si le gasesc numai defecte. Horace Fletcher a nascocit la sfarsitul secolului al XIX-lea o solutie pentru slabit. Poreclit si “Marele Masticator”, Fletcher recomanda mestecarea fiecarei imbucaturi de 32 de ori inainte de a inghiti. Deci, cand vreau sa slabesc, mestec la nesfarsit cate un dumicat. Mai fac si sport. Spinning, yoga, porte de bras, toate acestea compun un fitness motivational, care nu necesita o frecventa fixa.”