Mic dejun cu proteine si carbohidrati

Aceasta varianta de mic dejun ar trebui consumata in majoritatea diminetilor, de cel putin 5 ori pe saptamana. Contine putina grasime sau deloc, proteine slabe in grasime si un carbohidrat cu un indice glicemic scazut. Este o masa unica in planul oricarei diete de slabit pentru ca va permite sa consumati paine. De fapt, puteti manca paine din grau integral cat va doriti, atat timp cat restul micului dejun sa nu contina deloc grasime.

Carbohidrati

Carbohidratii cu un indice glicemic scazut sunt o parte integrala a acestui mic dejun. Puteti alege intre painea prajita de secara sau de grau integral. Urmand o dieta pentru slabire rapida, in majoritatea acestora, painea este acceptata doar dimineata, pentru ca nivelul zaharului din sange este mai mic dupa trezire si este putin probabil ca organismul sa produca un exces de glucoza ca reactie la paine.

Alte optiuni de carbohidrati includ biscuitii de ovaz fara zahar sau cereale integrale neindulcite, cum sunt fulgii de ovaz, amestecul de cereale sau misli fara zahar adaugat. Cerealele care au la baza porumbul sau orezul ar trebui evitate pentru ca au un indice glicemic mare. Mancati cat doriti, dar asigurati-va ca alimentul carbohidrat este bogat in fibre.

Proteine

Proteinele trebuie sa fie foarte sarace in grasimi saturate. Branza alba moale degresata (crema de branza) este ideala deoarece e bogata in proteine, nu contine grasimi si este saraca in carbohidrati. Laptele degresat, branza de vaca fara grasime sau iaurtul natural degresat sunt, de asemenea, recomandate. Daca va place, puteti amesteca dulceata de fructe neindulcita cu iaurt sau cu crema de branza, ori mancati-o pe paine prajita sau cu biscuiti de ovaz.

Ce pot manca?

Micul dejun prezentat de mine este foarte bine echilibrat in proteine si carbohidrati. Contine paine prajita din grau integral unsa cu gem neindulcit, iaurt natural degresat cu mure si o cana de cafea de slabit (decofeinizata). Pentru a alcatui un mic dejun diferit, incercati sa combinati urmatoarele elemente:

Pentru carbohidrati alegeti dintre:
– paine de secara
– paine din faina nerafinata
– biscuiti de ovaz fara zahar
– cereale integrale fara zahar

Pentru proteine alegeti dintre:
– crema de branza degresata
– branza degresata
– branza de vaci fara grasime
– iaurt natural degresat
– lapte degresat

Pentru baut puteti alege dintre:
– cafea de slabit decofeinizata
– cafea arabica pura
– ceai de plante sau de fructe

Alte alimente:
– dulceata sau jeleu neindulcit
– fructe cu un indice glicemic sub 35
– fructoza sau indulcitori artificiali