Mici obiceiuri alimentare sanatoase ce te ajuta sa slabesti

“Esti ceea ce mananci” – Probabil ati auzit asta de mai multe ori dar nu ati dat importanta intelegerii sensului ce poate fi desprins din aceasta propozitie. Daca esti o fire pofticioasa si mancacioasa acest lucru se va vedea ulterior in aspectul tau fizic, asta in cazul in care nu detii secretele ce tin greutatea si sanatatea sub control.

In organismul tau functioneaza un adevarat mecanism format din numeroase “aparate” care fuzioneaza intre ele. In cazul in care unul dintre ele se deterioreaza corpul intreg este afectat. Trateaza-te la timp! Nu amana vizita la medic deoarece riscul de a se imbolnavi si alte organe este mare. Cauza multor boli este o alimentatie dezechilibrata si neregulata.

Alimentele gustoase, dulciurile si bauturile carbogazoase sunt un inamic “greu de ucis”. Incepe prin a-ti schimba stilul de viata, obiceiurile alimentare si vei gasi un aliat in hrana de toate zilele.

mici obiceiuri alimentare sanatoase ce te pot ajuta sa slabesti

Stiai ca exista alimente cu un grad scazut de calorii?

Nutritionistii le numesc alimente cu calorii negative deoarece au in componenta lor o proportie de 90% apa, iar in asocierea corecta a lor cu alte surse de hrana evita asimilarea grasimii de catre organism. Printre acestea sunt fructele, legumele si condimentele.
Legumele sunt sarace in grasimi si proteine dar se bucura din plin de vitamine si minerale. Fructele iti potolesc foamea si iti ofera o doza in plus de dinamism, iar condimentele au rolul de a arde grasimile care sunt in plus.
Un alt obicei care trebuie instalat in regimul tau alimentar este consumul lichidelor, si in principal apa. Se zice ca oamenii au corpul alcatuit 80% din apa asa ca…trebuie sa mentinem acest procentaj. In cazul in care acesta se diminueaza metabolismul nu mai functioneaza in mod normal, toxinele nefiind inlaturate. Apa inlocuita cu fel si fel de sucuri impiedica cursul unei bune digestii aparand diverse boli la nivelul stomacului, boli de colon. Alaturi de apa pot sta ceaiurile si unele sucuri naturale fara zahar.

5 mese pe zi. Trei mese principale si doua gustari. Nu e prea mult daca mananci cu masura. Micul dejun trebuie sa fie cel mai bogat deoarece el iti va furniza energia pentru intreaga zi.

Combina inteligent alimentele. Organismul tau e atat de complex incat nu il multumesc doar proteinele vegetale sau cele animale.Consuma alimente din toate grupele.

Temperatura potrivita. Nu da iama in mancarea abia scoasa din cuptor cat de foame ti-ar fi. Mancarea fierbinte sau apa prea rece duc la iritarea mucoasei stomacului.

Nu face abuz. Nu iti impune strict sa nu mananci un anumit produs. Ce este interzis este si mai atragator…asa ca GUSTA din tot ce iti place. Doar gusta!

Nu te mai stresa din orice. Este cunoscut faptul ca femeile sunt mai nervoase decat barbatii. Ele se streseaza din orice, fie nu li se aseaza parul, fie rochia e prea stramta sau simplul fapt ca cineva se uita suspicios la ele reprezinta un factor de stres. Acesta aduce muuulte kilograme deoarece momentele de stres provoaca foame sau pofta de dulciuri.