Mancarea este cea care ne bucura papilele gustative ori de cate ori ne este foame sau pur si simplu cand vrem sa ne satisfacem poftele. Exista persoane care oricat ar manca au un corp de invidiat. Oare care este secretul lor?
Daca esti o fire gurmanda si nu poti sa te abtii de la micile placeri culinare iata cateva trucuri care trebuie luate in considerare atunci cand nu vrei sa iei in greutate sau daca vrei sa slabesti.
Laptele degresat favorizeaza procesul slabirii deoarece proteinele regasite in lapte provoaca starea de satietate tinand-o sub control.Un pahar de lapte la micul dejun va alunga senzatia de foame.
Mesele zilnice principale:micul dejun, pranzul si cina trebuie respectate,iar pe langa acestea puteti apela la mici gustari, de preferat doua gustari intre mese fiind formate dintr-un fruct acrisor sarac in calorii.Este bine sa ne rezumam la cinci mese pe zi si sa nu transformam cina in masa principala.Majoritatea au tendinta ca seara sa manance cel mai bine, ceea ce este cu totul eronat. Noaptea corpul nostru intra in repaus iar caloriile depuse nu mai pot fi inlaturate. Sfatul specialistilor este ca seara sa mancati ca si un cersetor,adica putin si consistent.
Alimentele consumate trebuie sa fie crude, fierte sau la cuptor. Respectati de asemenea si orarul meselor si nu uitati ca mesele mici si dese pacalesc organismul. Avantajele lor sunt urmatoarele:
In timpul meselor trebuie sa lasam grijile deoparte, sa mancam linistiti si incet, mestecand foarte bine, pentru ca mancarea sa fie bine digerata.In acest mod sunt evitate si problemele care pot interveni la nivelul stomacului.
Si in acest caz parerile sunt impartite, unii specialisti vorbesc de trei mese pe zi, altii de sase. Adevarul este ca fiecare organism reactioneaza diferit si important este sa facem alegerile potrivite fiecaruia dintre noi.
Leave a Comment