Poluarea, una dintre principalele cauze ale ingrasarii

Obezitatea este o problema reala si din ce in in ce mai multi oameni se plang de acumularea de grasime, fara o schimbare a stilului de viata. Unul dintre motivele pentru care se intampla acest lucru este reprezentat de cresterea nivelului de Co2, in urma schimbarilor climatice. Aceasta crestere ii face pe oameni sa ia destul de mult in greutate, indiferent daca au sau nu tendinta de a deveni obezi.

Este adevarat, exista si alte cauze care duc la obezitate, cum ar fi alimentatia si miscarea foarte putina. Se pare insa ca, marirea concentratiei de CO2 duce la o amplificare rapida a acestei tendinte. Acest lucru este sustinut de Lars Georg Hersoug, unul dintre cei care au realizat studiul asupra efectului Co2 asupra greutatii.

Cercetarea s-a facut asupra unui numar de cateva mii de danezi, iar in urma lui s-a stabilit ca toate persoanele care au participat la studiu au luat in greutate. Studiul este unul cat se poate de corect, in conditiile in care au existat nu mai putin de 22 de ani de observatii.

Cercetatorii din Danemarca au facut un studiu si asupra animalelor, colectand date despre greutatea a peste 20.000 de pisici, caini, soareci si maimute, aflate in mai multe laboratoare de cercetare din Europa.

Poluarea, una dintre principalele cauze ale ingrasarii

Se pare ca si in cazul animalelor, greutatea a crescut destul de rapid si de constant. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca exista un factor de mediu unic, care duce la cresterea in greutate a tuturor vietuitoarelor, iar cercetatorii danezi, in frunte cu Lars Georg Hersoug considera ca acest mediu este dat, in principiu, de concentratia de dioxid de carbon din aer, de care depinde echilibrul acido-bazic din sange.

Cu toate acestea, concentratia mare de Co2 din aer nu trebuie sa fie o scuza pentru cei care au tendinta de ingrasare, in conditiile in care orice persoana are puterea de a face fata acestor factori. Tot ce trebuie sa faci este sa optezi pentru cat mai multe exercitii in aer liber, sa consumi multe legume si fructe si sa aerisesti cat mai bine spatiul in care locuiesti.