Probleme de sanatate ce apar o data cu ingrasarea

O data cu ingrasarea riscul aparitiilor unor probleme de sanatate creste semnificativ fata de in mod normal. Aceasta poate aparea o data cu inaintarea in varsta fapt ce este si normal in cele mai multe cazuri, dar din pacate obezitatea poate sa apara si la persoanele tinere datorita proastei alimentatii.

Obezitatea este clasificata in 2 tipuri si anume:
Obezitatea de tip 1 care este provocata din cauza alimentatiei proaste si a lipsei de miscare fizica, aceasta nu este foarte periculoasa si poate fi tratata mai usor.
Obezitatea de tip 2 este provocata datorita unei afectiuni in ciuda faptului ca poate persoana in cauza nu mananca foarte mult si face miscare fizica frecvent.

Iata cele mai frecvente boli ce apar o data cu ingrasarea

Hipotiroidismul

Mai poarta denumirea si de tiroida inactiva si este o afectiune ce apare mai des la femei pe la varsta de 45 de ani. In functie de gradul acesteia, simptomele sunt urmatoarele: cresterea rapida in greutate, constipatia, oboseala, subtierea firului de par si multe altele.

Sindromul ovarului polichistic

Peste 40-50% dintre femeile care se confrunta cu sindromul ovarelor polichistice au probleme de greutate. Acesta se manifesta prin acoperirea ovarelor de o capsula groasa si fibroasa pe care oliculul ovarian nu reuseste sa o rupa atunci cand creste.

probleme de sanatate ce apar data cu ingrasarea

Sindromul Cushing

Acest sindrom se manifesta printr-un exces de cortizol ce este un hormon cu un rol foarte important in reglarea metabolismului. Aparitia acestui sindrom duce la o crestere nejustificata in greutate.

Diabetul zaharat de tip 2

O mare parte din terapiile si medicamentele cu care se controleaza glicemia duc la o crestere in greutate datorita faptului ca prin tratament se stimuleaza celulele sa preia glucoza in cantitate mai mare decat in mod obisnuit. Aceasta se depoziteaza in tesut adipos in loc sa ramana in sange.

Pentru a combate aceste boli ce pot aparea deregula o data cu ingrasarea se recomanda vizita la un medic specialist deoarece aceste afectiuni se pot agrava daca nu sunt tratate adecvat.