Reguli de respectat in sala de fitness

In orice activitate desfasurata exista reguli ca aceasta sa se realizeze in conditii optime, reguli care trebuie respectate. In sala de fitness interactionam cu o multime de oameni si trebuie sa urmam cu totii niste reguli simple pentru a nu deranja sau chiar supara, reguli de bun simt. Respecta-te pe tine si ceilalti te vor respecta la randul lor.

Ce trebuie sa stii atunci cand mergi in sala de fitness

1. Nu deranja! Un sfat pe care nu multi il ia in considerare. Cand te hotarasti sa mergi la sala iti doresti sa lucrezi, sa te antrenezi nu sa vorbesti la telefon sau sa te plimbi prin sala si sa te admiri in oglinzile existente. Renunta la telefonul mobil (chiar daca si aceasta este o activitate fizica, vezi de ce) sau daca ai o problema care nu suporta amanare iesi afara si rezolva treaba. Tine cont de persoanele din jurul tau!

2. Fii punctual! Daca vrei sa lucrezi in grup un anumit antrenament, ideal este sa nu te lasi asteptat. Timpul este pentru toti pretios si este pacat sa incurci planurile cuiva.

3. Nu manca guma. De cate ori nu ti s-a intamplat sa gasesti guma lipita pe diferite aparate? Un gest foarte rusinos care trebuie indreptat. Mestecatul gumei in sala de sport trebuie interzis deoarece te incurca la respiratie. Daca totusi uiti sa arunci guma inainte de a intra in sala de sport sau nu poti sa te abtii (greu de crezut, insa am auzit si explicatia asta) mesteca cu gura inchisa si dupa arunc-o in cosul de gunoi.

reguli de respectat sala de fitness

4. Fii ordonat! Sa fii ordonat e lucru mare dar nu imposibil. E greu pentru unii sa fie ordonati atunci cand stiu ca este cineva care curata in urma lor. Totusi nu iti lasa prosopul pe un aparat la care nu lucrezi, deoarece exista alte persoane care vor cu siguranta sa il foloseasca. De asemenea nu incerca sa opresti diverse aparate prin fel si fel de siretlicuri. Foloseste vestiarul si pastreaza ordinea si acolo.

5. Igiena trebuie sa fie nelipsita in viata fiecarui om si in toate momentele de zi cu zi. Un moment si un loc in care igiena si-ar spune cuvantul ar fi in sala de fitness. Intotdeauna cand depui efort transpiri asa ca nu uita inainte de a merge la sala sa iti faci un dus pentru a evita ca transpiratia ta sa devina un chin pentru ceilalti si toata lumea sa te evite. La fel trebuie sa procedezi si dupa incheierea antrenamentelor, folosind dusul din vestiar.

6. Sterge aparatele folosite. Intotdeauna dupa ce te antrenezi la un anumit aparat trebuie sa il stergi. Exista oameni care transpira foarte mult si in mod cert nu ti-ar placea nici tie sa lucrezi la un aparat “ud”. Echipeaza-te corespunzator, haine lejere, de preferat ar fi din bumbac, un prosop si o sticla cu apa.

Cam astea ar fi regulile primordiale intr-o sala de sport sau fitness. Cu siguranta ca atat timp cat tii la imaginea ta nu te vei abate de la ele, iar daca nu le poti respecta iti poti amenaja propria sala de fitness chiar in confortul casei tale. Incearca tot timpul sa fii un exemplu bun de urmat pentru toata lumea, in special pentru tinerii din ziua de azi.