Reteta orez tricolor

Acesta este un mod atragator si putin diferit de a servi orez, cu ceapa lipicioasa si caramelizata si amestecul de texturi si arome din orezul propriu-zis.Reincalzit, este la fel de gustos ca atunci cand se serveste proaspat gatit. Timpul de preparare este de 5 minute, iar timpul de gatire este de 30 de minute.

Ingrediente:
200g orez brun cu bobul lung
200g orez Basmati
100g orez salbatic
ulei de masline de calitate
3 cepe albe spaniole, taiate marunt
500ml otet balsamic

1. Puneti fiecare tip de orez in propria lui oala adanca. Turnati incet suficienta apa rece in fiecare oala pentru a acoperi orezul cu 5 cm. Puneti capacul si lasati la fiert, apoi continuati sa fierbeti la o temperatura stabila, dar nu foarte mare timp de 15-20 minute. Varsati tot orezul intr-o strecuratoare pentru a se scurge, apoi raciti-l sub jet de apa rece si lasati-l sa se scurga bine inca o data.

2. Turnati putin ulei de masline intr-o tigaie normala sau intr-un work si puneti pe flacara mare. Adaugati ceapa si caliti-o cateva minute, pana cand capata culoarea aurie. Turnati apoi otetul balsamic si lasati pana cand ceapa devine inchisa la culoare si lipicioasa.

3. Adaugati orezul in tigaie, presarati sare dupa gust si amestecati bine. Orezul este numai bun de servit.