Reteta Soupe d’Atlantique

In aceasta supa delicioasa si consistenta, midiile stau ca o comoara nedescoperita inca pe fundul castronului. Este usor sa preparati supele de legume. Daca nu o faceti, asigurati-va totusi ca nu cumparati decat supe de calitate, care nu contin morcovi. (vezi mai jos reteta pentru supa de plante aromatice)
Aceasta reteta contine 4 portii, timpul de preparare este de 10 minute, iar cel de gatire de aproximativ 25 de minute.

Ingrediente:
3 hasme, taiate marunt
500g midii curatate
2 linguri de ulei de masline
300ml de vin alb sec
500 ml de supa de peste, de calitate
500 ml de supa de legume albe sau de plante
1 anason stelat
1 litru de smantana de frisca
2 lingurite marar proaspat, taiat

Incalziti la foc potrivit o oala mare si adanca. Adaugati hasmele, midiile si uleiul de masline. Prajiti pana midiile incep sa se deschida, apoi adaugati vinul alb. Lasati pe foc pana cand midiile sunt complet prajite. Scoateti-le din oala si puneti-le deoparte.

Aruncati midiile care nu se deschid. Scurgeti lichidul din midii in oala. Adaugati supa de peste, cea de plante si anasonul stelat. Puneti la fiert si lasati sa scada in volum pana la jumatate. Turnati smantana si fierbeti pana cand supa incepe sa se ingroase. Verificati gustul si mai adaugati sare daca e cazul. Micsorati focul si pastrati la caldura.

Aranjati midiile in 4 boluri putin adanci, in mod egal. Puneti dupa din nou la fiert. Turnati cu polonicul supa fierbinte in fiecare bol – acest lucru va face ca midiile sa fie fierte in totalitate. Presarati deasupra marar si serviti.

Reteta supa de plante aromatice

Topiti o lingurita de unt intr-o oala de supa si puneti la foc potrivit. Adaugati un praz taiat, 2 cepe taiate, 1/2 tulpina de telina taiata si 1/2 de catel de usturoi taiat. Acoperiti cu un capac si lasati 5-6 minute, pana se inmoaie, dar nu prind culoare. Adaugati 2 ramurele de cimbru proaspat, o legatura de patrunjel, o lingurita de seminte de coriandru, 1/2 sticla de vin alb sec, sare si 500ml de apa rece. Aduceti la fierbere, apoi puneti cate o lingura de salvie, busuioc, coriandru si marar, toate proaspete. Fierbeti la foc mic 30 de minute. Strecurati printr-o sita fina, lasand la o parte legumele si plantele.
Supa poate fi tinuta la frigider cateva zile sau o puteti chiar congela.