Mirodeniile uscate din aceasta salata ne lasa sa ne bucuram de toata savoarea aromelor lor, fiind o alegere inspirata decat cele gata macinate care se gasesc in magazine. Daca timpul va permite, este indicat sa folositi fasole oloaga proaspata in locul celei conservate.
Timpul de preparare este de 15 minute iar cel de gatire este de 8 minute.
Ingrediente
60 g seminte de chimion
60 g seminte de coriandru
2 lingurite ardei rosu tocat
putin ulei de masline de calitate superioara
cateii unei capatani de usturoi taiati marunt
250 ml otet de vin rosu
250 g rosii cireasa, taiate sferturi sau jumatati
200 g fasole oloaga gatita si uscata
4 ardei grasi diverse culori fara seminte, tocati marunt
3 cepe rosii, tocate fin
100 g fasole pastai
4 ardei iuti rosii fara seminte tocati marunt
1 lingura busuioc proaspat, tocat
1 lingura menta proaspata, tocata
500 g bucati de ton in ulei, scurse
Prajiti semintele de chimion, semintele de coriandru si bucatelele de ardei iute intr-o tigaie sau intr-o cratita la temperatura medie cateva minute, pana ce isi lasa toate aromele. Macinati-le folosind o masina de macinat sau un mojar.
Turnati putin ulei de masline intr-o cratita sau tigaie, incalziti-o la temperatura medie si inabusiti usturoiul pentru cateva minute. Adaugati mirodeniile macinate, apoi turnati otetul din vin rosu. Puneti totul intr-un vas de inox si lasati sa se raceasca.
Asezati rosiile cireasa intr-o strecuratoare si presarati sare din abundenta, lasati-le sa se scurga, apoi indepartati semintele. Puteti sa sariti peste aceasta etapa daca doriti.
Puneti fasolea oloaga, ardeii grasi, ceapa rosie, ardeiul iute, busuiocul si menta intr-un bol. Adaugati tonul si mestecati usor.
Turnati otetul cu amestecul de condimente, asezonati cu sare si stropiti cu ulei de masline. Adaugati rosiile cireasa si amestecati incet. Serviti salata intr-un bol mare.
Leave a Comment