Sfaturi de slabire pentru femeile cu silueta clepsidra

Daca ai o silueta clepsidra atunci esti o norocoasa. Acest tip de silueta este cea mai placuta si mai interesanta dintre toate, deoarece ofera o structura perfecta a corpului: fund si sani cu aceeasi proportie si abdomen suplu si placit. Exista multe celebritati ce au silueta clepsidra, acestea fiind extrem de apreciate in lume pentru formele perfecte, spre exemplu Haley Berry, Scarlett Johanson sau Sofia Vergera.

Cu toate astea, nici femeile cu silueta clepsidra nu sunt ferite de riscul de ingrasare. Odata ce incepe sa se depuna, grasimea este extrem de uniforma, depunandu-se in mod egal peste tot. Cu toate astea insa, nu este indicata si trebuie sa fie indepartata. Principalul dezavantaj al femeilor cu silueta clepsidra este faptul ca o data ce incepe sa se observe kilogramele depuse in surplus forma siluetei se deformeaza vizibil, cititi aici cateva sfaturi despre acest lucru.

Ce trebuie sa faci pentru a slabi daca ai o silueta clepsidra?

In primul rand trebuie sa faci sport
Sportul este esential in orice silueta si da, este recomandat si femeilor cu silueta clepsidra. Din fericire pentru tine, poti alege ce sport iti doresti. Fie ca vrei sa faci sporturi aerobe, precum alergatul sau bicicleta, fie ca iti doresti sa faci sporturi anaerobe, precum sala, toate sunt eficiente. Tot ce trebuie sa faci este sa le faci cat mai frecvent posibil. Renunta la lift, incearca sa renunti la masina si ori de cate ori ai ocazia iesi la plibare si misca-te.

Daca in ceea ce priveste sportul lucrurile sunt relativ clare, alimentatia este ceva mai complexa. Pentru a avea o alimentatie cat mai corecta trebuie sa respecti cateva reguli:

Elimina grasimile din alimentatie
Aici este vorba de eliminarea complet a grasimilor saturate, pot intra prajelile, grasimile animale si grasimile vegetale foarte consistente;

Bea cat mai multa apa
Un consum de 2 litri de apa pe zi este esential pentru o alimentatie corecta, acesta oricum este un sfat generalist si este bine de urmat indiferent. Am detaliat in cadrul acestui articol ce apa este recomandata sa fie consumata pentru a accelera procesul de slabit.

Renunta la dulciuri si alcool
Tot ceea ce contine un continut ridicat de zahar este total nesanatos. Pe langa dulciuri, alcoolul poate sa provoace pagube foarte mari, motiv pentru care este esential sa renunti la acesta;

Mananca organizat
Este bine sa mananci o data la 4 ore si sa te axezi pe portii mici, care sa aiba un continut bogat in proteine. Poti opta pentru peste, datorita continutul de omega 3, pentru fructe, legume si carbohidrati simpli.

Respectand aceste reguli, sansele sa te bucuri de o silueta perfecta (vezi si acest ceai) pe termen foarte lung sunt deosebit de mari. Pana la urma, esti cea mai norocoasa dintre toate femeile datorita siluetei tale, asadar trebuie sa profiti de aceasta si sa ii oferi toate elementele de sanatate de care are nevoie.