Sfaturi si recomandari psihologice pentru a nu intrerupe o dieta de slabit

Inainte de a incepe o dieta, este important sa va stabiliti obiective realiste. Este bine sa va propuneti sa slabiti in mod sanatos, fara a va impune vreun program prea strict sau obiective prea ambitioase. Daca va propuneti sa slabiti intr-un mod sanatos si realizabil, veti avea mai multa motivatie si veti reusi sa va mentineti dieta.

Concentrati-va pe beneficii

Este important sa va concentrati asupra beneficiilor pe care le veti obtine daca urmati dieta. Puteti sa va ganditi la ceea ce puteti obtine in urma dietei si sa va concentrati asupra acestor beneficii si nu asupra sacrificiilor pe care trebuie sa le faceti. Pe masura ce veti vedea rezultatele dietei, va veti simti motivati sa continuati.

Retineti ca sacrificiile se fac acum, ca apoi sa se culeaga roadele. Este ca in cazul unei drumetii spre varful unui munte. Drum este dificil si plin cu obstacole, dar apoi peisajul vazut din varful muntelui aduce toata satisfactia. Iar in al doilea rand, daca acum puteti urca un munte – demonstreaza faptul ca la o viitoare necesitate puteti urca un altul.

Intelegeti Motivatia pentru a slabi

Este important sa intelegeti motivatia dvs. pentru a slabi. Se recomanda sa va faceti o lista cu motivele pentru care vreti sa slabiti. Odata ce le-ati stabilit, puteti sa va concentrati asupra acestora atunci cand va simtiti demoralizati. Acest lucru va va ajuta sa va mentineti motivatia si sa nu abandonati dieta.

Evitati Compararea cu alte persoane

Multi oameni se simt demoralizati atunci cand se compara cu altii care au pierdut mai mult in greutate decat ei. Acest lucru se intampla deseori in cazul dietelor de slabit. Este important sa evitati compararea cu altii si sa va concentrati pe propriile obiective si pe beneficiile pe care le veti obtine.

Faceti-va planuri pentru a va mentine motivatia

Este important sa va faceti planuri pentru a va mentine motivatia. Puteti sa va faceti planuri pentru a va monitoriza progresul in dieta si sa va ajustati obiectivele in functie de acestea. De asemenea, puteti sa va faceti planuri pentru a va recompensa pentru progresele facute. Acest lucru va va ajuta sa va mentineti motivatia si sa nu abandonati dieta.

Luati in considerare si alte beneficii

In plus fata de pierderea in greutate, exista si alte beneficii pe care le puteti obtine prin urmarea unei diete sanatoase. Acestea includ cresterea energiei, imbunatatirea dispozitiei, imbunatatirea somnului si reducerea riscului de aparitie a unor boli cronice. Luand aceste beneficii in considerare, veti fi motivati sa continuati dieta de slabit.