Sportul poate sa devina periculos pentru sanatate, dar cand?

Specialistii recomanda sportul pentru a avea o viata sanatoasa. Acesta ajuta la intarirea organismului si cu siguranta persoanele active care iubesc sportul (spre exemplu Mihaela Radulescu) si care il practica regulat sunt cu mult mai sanatoase decat persoanele sedentare. Insa exista si cazuri in care trebuie stopate exercitiile fizice pentru a nu deveni periculoase. Important este sa nu se faca abuz, fiecare sa isi cunoasca limitele propriului corp.

Cand devine sportul dusmanul sanatatii?

In general cand sanatatea unei persoane este subreda este bine ca aceasta sa fie mai rezervata, si mai calculata in tot ceea ce face. In cazul in care o persoana este racita ar fi normal sa inceteze exercitiile fizice, bineinteles in functie si de gradul de avansare al racelii. Febra, tusea, durerile de cap si toate celelalte simptome duc la o stare de proasta dispozitie,si indiferent cat de energica este acea persoana este foarte important sa se trateze si sa evite orice altceva care ar putea sa agraveze boala.

Problemele de respiratie: astmul, alergiile, sinuzitele cronice, sunt iara un impediment in practicarea exercitiilor fizice. Cititi aici mai multe informatii utile despre problemele de sanatate ce apar o data cu cresterea in greutate. Indicat este vizita la medic si urmarea tratamentului, insa daca acea persoana este o impatimita a sportului poate sa reduca intensitatea exercitiilor sau sa aleaga mersul pe jos in schimbul alergatului.

sportul poate sa devina periculos pentru sanatate dar cand

Sporturi periculoase pentru sanatatea ta

In principiu toate sporturile pot deveni periculoase daca nu iti asiguri protectia necesara. Este preferabil ca atunci cand incepi sa practici orice tip de sport sa ai alaturi un antrenor care sa iti explice in ce consta si sa te invete care ar fi riscurile la care te expui si cum sa le combati. Exista sporturi la care ai nevoie de casca, cotiere, genunchiere pentru a te proteja in cazul unor caderi, accidentari, cum ar fi: biciclismul, mersul pe role, mersul cu motocicleta care necesita un costum de aparare special. Cel din urma este un sport de viteza care nu poate fi practicat de oricine.

Sporturile cu mingea: volei, baschet, handball, fotbal, necesita genunchiere si o doza marita de precautie. In general sporturile de echipa sunt mai dure deoarece competivitatea este destul de mare si pot aparea accidente nevoite cum ar fi: fracturi, luxatii, sau leziuni minore. E bine sa aveti un echipament lejer atunci cand practicati orice sport sau activitate fizica.

Practicarea fitnessului poate implica intinderi musculare daca nu iti iei anumite masuri de precautie. Inainte de a incepe trebuie sa nu lipseasca incalzirea care poate fi facuta pe o saltea de burete. De asemenea joggingul poate parea inofensiv insa fara incalzire si un echipament potrivit poate aduce mai multe neplaceri.

Golful devine periculos fiind un punct de atractie al furtunilor si implicit al traznetelor deoarece este lipsit de adaposturi.

Pescuitul pe cat de linistitor pare pe atat de primejdios este. Un pescuitor novice poate deveni victima propriei placeri, deoarece valurile inalte pot periclita viata lui in asociatie cu lipsa atentiei.

Majoritatea oamenilor practica sport, fie din placere, fie pentru a-si mentine sanatatea sau pur si simplu cauta adrenalina. Este prioritara sanatatea si trebuie sa o pui mereu pe primul loc, indiferent de placerile pe care le ai si de senzatiile asteptate. Sportul trebuie sa ramana sinonimul unei vieti sanatoase, echilibrate.