Supa de rosii cireasa cu busuioc

Culoarea rosu-aprins a acestei supe foarte aromate se pastreaza daca se prepara cu ajutorul unei strecuratori si nu se foloseste un blender sau un storcator. Daca utilizati a doua metoda, ingredientele vor absorbi o cantitate de aer mai mare si, in final, supa va fi mai degraba portocalie decat rosie.
Timpul de preparare pentru aceasta reteta de supa este de 5 minute la care se mai adauga 30 de minute pentru timpul de gatire.

600g rosii cireasa
ulei de masline de calitate
1 lingurita cimbru tocat
3 catei de usturoi rasi sau taiati fin
3 frunze de telina, tocate
2 bucati de praz, tocate
2 cepe albe, tocate
1 lingura de pasta de tomate
o mana de busuioc proaspat
400g de rosii la cutie, taiate mare
300 ml apa sau supa de legume

Incalziti cuptorul la 250 grade C sau la cea mai mare temperatura posibila. Asezati rosiile cireasa pe o tava de copt si stropiti-le cu ulei de masline. Presarati deasupra cimbrul si usturoiul. Coaceti-le in cuptor timp de 8 minute.

Intre timp, incalziti la foc mare o cratita cu fundul dublu sau o oala. Turnati putin ulei, apoi adaugati frunzele de telina, prazul si ceapa. Acoperiti cratita cu un capac si inabusiti legumele cateva minute, pana se inmoaie. Adaugati pasta de tomate si busuiocul proaspat.

Puneti rosiile tocate impreuna cu sucul lasat de ele, apoi adaugati si rosiile cireasa. Turnati apa sau supa de legume si lasati-o sa fiarba la foc mic 20 de minute.

Strecurati supa folosind o strecuratoare pentru a indeparta cojile de rosii si tulpinile de busuioc. Sarati si reincalziti supa strecurata la foc mic.

Serviti supa fierbinte, in castronase preincalzite. Presarati deasupra frunze de busuioc si adaugati inca un strop de ulei de masline.