Cantitatea totala de legume proaspete poate varia – foloseste 250-500g o data si prepara o portie proaspata de supa cel putin o data la fiecare 2 zile. Supa pentru arderea grasimilor o poti pastra si in frigider.
Poti inlocui una sau mai multe dintre legume cu oricare din lista de calorii negative. Spala toate legumele, fara a le curata insa de coaja. Cu cat le tai mai fin sau le toci mai marunt, cu atat vor fierbe mai repede si mai uniform.
Poti manca din aceasta supa pentru ardere a grasimilor ori de cate ori iti este foame.
Pentru 1.5L de supa ai nevoie de urmatoarele:
2 legaturi de ceapa verde sau 1 ceapa ori 1 fir mare de praz, tocate marunt
1 conopida mijlocie sau 1/2 conopida mare, desfacuta in buchete (pastrezi frunzele verzi) sau 2 broccoli mijlocii ori 1 broccoli mare
125 g spanac sau 1/2 varza mica, tocate
1 ardei gras mare (rosu, verde sau galben), curatat si tocat
6-8 tije de telina, tocate
2-3 morcovi mari, taiati felii subtiri
cate 1-2 lingurite de chimen pisat si seminte de coriandru (optional)
600ml supa de pui sau supa de legume
4-5 rosii mari, coapte, taiate in sferturi
400g rosii din conserva
zeama de la 1/2 lamaie mare sau de la 1 lime
1 mana (nu plina) de coriandru sau patrunjel cu frunze netede, tocate mare
2 catei de usturoi, tocat marunt sau zdrobit (optional)
1/4 – 1/2 lingura de piper sau boia iute (optional)
Pune toate legumele, cu exceptia rosiilor, intr-o oala mare, impreuna cu condimentele, daca folosesti. Adauga supa si toarna apa in completare. Incalzeste incet pana este aproape de fierbere, apoi adauga rosiile si zeama de lamaie sau lime. Adauga verdeata si usturoiul, daca folosesti. Condimenteaza eventual, dupa gust, cu piper. Lasa supa pentru arderea grasimilor sa fiarba la foc mic timp de 20-30 minute, pana se inmoaie legumele.
Leave a Comment