Trei motive din cauza carora nu reusesti sa slabesti

Conform unui studiu realizat de catre un institut de nutritie din Marea Britanie, din toate persoanele care isi doresc sa slabeasca, doar 20% si reusesc sa ajunga la greutatea dorita. Restul de 80% fie abandoneaza, fie renunta pe parcurs din mai mult motive cum ar fi: lipsa motivatiei, dificultatea regimului de slabire, programul prea incarcat.

Principalele 3 motive din cauza carora nu reusesti sa slabesti

1. Meselor servite la ore nepotrivite se afla pe primul loc si asta datorita faptului ca foarte multe diete incurajeaza sa sariti peste o masa sau va impun conditii prea drastice de urmat. O dieta corecta trebuie sa contin un mic dejun sanatos si energizant printr-o alimentatie ca la carte. Mesele trebuiesc urmate la un interval de 3 maxim 4 ore una de cealalta (inclusib gustarile).

trei motive din cauza carora nu reusesti sa slabesti

2. Problemele cu odihna sunt iarasi o cauza foarte des intalnita la persoanele ce nu au reusit sa slabeasca. Pentru a putea slabi sanatos se recomanda un somn linistit timp de 7-8 ore zilnic. Daca sunt mai putine ore de somn nu este sanatos, iar daca sunt mai multe tot nu este indicat.

3. Lipsa activitatii fizice este din ce in ce mai des intalnica mai ales la oamenii moderni. Acestia au un program foarte incarcat la birou astfel incat uita sa mai faca putina miscare fizica, ori timpul nu le permite acest lucru. Indiferent de ce metoda de slabit folositi trebuie sa faceti un minim de 30-60 minute de miscare fizica zilnic.

Atunci care este cheia slabitului?

Cand vin vorba de slabit este simplu, ambitia face totul. Per total este necesar un mix intre ambitie, dieta, miscare fizica si odihna. Daca respectati aceste 4 lucruri si le bifati pe toate in lista de sarcini a dvs, mai mult ca sigur o sa ajungeti la greutatea ideala.