Vezi ce pericole ascunde intreruperea unei diete

Inceperea unei diete de slabire poate sa reprezinte o decizie curajoasa pentru majoritatea oamenilor, deoarece presupune renuntarea la multe delicii ale vietii si abordarea unui stil de viata strict si sanatos (de cele mai multe ori, daca eliminam dietele complet nesanatoase si extreme).

Odata ce te-ai hotarat insa sa incepi o dieta nu mai poti da inapoi si trebuie sa o duci pana la capat, cu toate greutatile pe care le presupune, deoarece intreruperea unei diete reprezinta cateva riscuri. In cazul in care incepi o dieta si decizi sa o intrerupi, iata catre ce riscuri si pericole te expui (vezi aici riscurile urmarii unei diete):

Vezi ce pericole ascunde intreruperea unei diete

Risti sa te ingrasi mai mult decat ai slabit pana in momentul respectiv

Corpul tau se va obisnui cu o privare de alimente, dupa ce a fost alimentat extrem de bine, poate chiar in aces. Din acest motiv, atunci cand vei reveni la o alimentatie normala, isi va lua toate masurile de siguranta si va incepe sa acumuleze grasimile. In general, cand intrerupi o dieta trebuie sa continui sa mananci cat mai sanatos.

Risti sa iti dereglezi modul de digestie

Evident, daca iti treci corpul prin diete intrerupte si prin schimbari majore, acesta risca sa se deregleze si sa nu mai aiba un anumit program pentru digestie.

Risti sa te imbolnavesti

Exista numeroase boli care se fac datorita alimentatiei neregulate sau proaste. Odata ce ai inceput o dieta, este bine sa iti schimbi tot stilul de viata, deoarece o revenire la vechiul stil poate sa fie distructiv.

Practic, in momentul in care te hotarasti sa incepi o dieta, este indicat sa o continui pe termen lung. Cand iti alegi dieta nu trebuie sa optezi pentru una extrema, ci pentru una cat mai sanatoasa care stii ca poate reprezenta un adevarat stil de viata. Odata cu dieta, respecta absolut toate indicatiile medicilor si a nutritionistilor si renunta la alimentele complet nesanatoase, precum grasimile, alcoolul, alimentele procesate, zaharul si cam tot ce se gaseste semipreparat in comert. Practic, o simpla renuntare la acestea poate sa reprezinte o dieta de succes. Daca pe langa asta mai faci si sport si te alimentezi in mod natural si eficient, succesul este garantat.