Vitamina C – totul din punct de vedere al slabitului

De foarte mult timp se stie ca vitaminele si mineralele sunt extrem de benefice pentru organism. Acestea nu numai ca reprezinta o nutritie esentiala pentru corp, dar sunt, de asemenea, responsabile in lupta impotriva virusurilor si bacteriilor ce tind sa ne cauzeze diverse boli si afectiuni.

Oamenii de stiinta au descoperit ca vitamina C este extrem de benefica pentru organismul uman si, datorita acestui fapt, medicii deseori o recomanda persoanelor care ar trebui sa tina un regim alimentar sanatos si celor care trebuie sa se fereasca de anumite probleme de sanatate.

vitamina c slabire

In trecutul recent, o cercetare spectaculoasa a unor savanti de la Universitatea de Stat din Arizona a adus in atentia oamenilor faptul ca, daca se consuma cantitati medii sau mari de vitamina C, se poate facilita in mod considerabil pierderea in greutate.

Diferiti oameni de stiinta si nutritionisti care au fost implicati in acest proiect au aratat ca exista o corelatie directa intre prezenta de vitamina C in fluxul de sange si capacitatea organismului de a arde resursele de grasime ca o forma de energie. Acest lucru se datoreaza faptului ca vitamina C joaca un rol semnificativ in procesul de oxidare a grasimii, oxidare care joaca, la randul ei, un rol important in pierderea in greutate.

Vitamina C se gaseste din abundenta in citrice, dar si in alte fructe si legume. Astfel, cercetatorii au adunat date care au dovedit ca persoanele care consuma alimente bogate in vitamina C permit o oxidare a grasimii cu 30% mai mare decat persoanele care consuma cantitati inadecvate de vitamina C. Din acest motiv s-a raspandit destul de rapid si dieta cu citrice fiind foarte eficienta in special pentru detoxifiere.

Unul dintre motivele pentru care pierderea de greutate corporala este facilitata in cazul persoanelor care consuma mult vitamina C este legat de procesul de formare a unei substante moleculare denumita carnitina. Carnitina este considerata a fi o componenta eficienta de oxidare a grasimii.

Daca aceasta substanta moleculara nu se gaseste suficient in organismul unui om, va avea loc o acumulare inutila de grasime in tesuturi. Prin urmare, deficitul de vitamina C poate actiona ca un obstacol in calea procesului de pierdere in greutate.