Vitamina E (totul din punct de vedere al slabitului)

Vitamina E este un nutrient esential pentru sanatatea organismului si ofera un real ajutor pentru mai multe functii si procese care au loc in metabolism. Vitamina E este, de asemenea, un antioxidant care protejeaza celulele corpului de daunele produse de radicalii liberi, daune ce pot provoca diferite feluri de cancer.

Fiind un nutrient vital pentru crearea unei musculaturi sanatoase, dar si pentru mentinerea unei functii bune a acesteia, vitamina E poate fi foarte utila pentru pierderea in greutate. Medicii recomanda ca fiecare adult sa consume zilnic 15 miligrame de vitamina E, pentru a-si mentine o sanatate puternica si evita problemele ce apar o data cu ingrasarea, dar si pentru a accelera arderea grasimilor in exces.

Vitamina E si pierderea in greutate

Vitamina E lucreaza impreuna cu vitamina K pentru a produce celule rosii in sange, dar si pentru mentinerea si producerea unei musculaturi sanatoase. Datorita rolurilor sale in formarea de celule rosii in sange si in functia musculara, vitamina E poate imbunatati considerabil performanta generala a exercitiilor fizice. Ca o consecinta, vitamina E poate fi un supliment benefic intr-un regim de pierdere in greutate (un exemplu este dieta cu pepene galben). Mai mult decat atat, functia musculara imbunatatita poate ajuta la facilitarea construirii de masa musculara.

vitamina-e

Conform Consiliului National de Forta si Fitness, masa musculara arde mai multe calorii decat tesutul adipos din organism si poate ajuta la imbunatatirea metabolismului, facandu-l mai eficient in arderea caloriilor. Suplimentele de vitamina E, impreuna cu un program sportiv riguros ce are la baza exercitii fizice pentru cresterea rezistentei si pentru construirea de masa musculara, poate ajuta extrem de mult la pierderea in greutate.

Daca nu se doreste a se consuma suplimente de vitamina E, se recomanda consumul frecvent de alimente bogate in acest nutrient esential, pentru a se putea beneficia de calitatile acestuia. Alimentele in care se gasesc cantitatile cele mai mari de vitamina E sunt nucile, semintele de floarea soarelui, legumele cu frunze verzi, broccoli, ovazul, carnea, laptele, cerealele, germenii de grau si cerealele integrale.

O slabire sanatoasa nu inseamna infometare sau restrictionare drastica de consum de alimente. Slabirea ar trebui realizata prin consumul moderat de alimente bogate in substante nutritive esentiale necesare organismului uman, dar si printr-un program de exercitii fizice, in special exercitii aerobice.