Eliminarea celulitei de pe picioare si aparitia varicelor

Multe persoane sunt de parere ca dupa urmarea unei diete sau a unui tratament special pentru a slabi in zona picioarelor de foarte multe ori isi fac simtita prezenta varicele. Acest lucru este intocmai adevarat deoarece celulita de pe picioare si varicele afecteaza zone diferite. Astfel celulita apare pe zona exterioara a coapselor, pe genunghi si pe glezne in timp ce varicele sunt situate la nivelul gambei. Atunci cand slabiti in zona picioarelor, o data cu disparitia celulitei este si normal sa se faca vizibile varicele, care existau si pana atunci doar ca nu erau vizibile de masa grasa.
Exista insa si o exceptie de la regula, atunci cand se intervine cu o interventie chirurgicala pentru a elimina celulita (lipoaspiratie) exista rsicul unei flebite ce atrage aparitia varicelor.
Toate cremele anticelulitice din comert actioneaza doar la nivelul stratului superficial al epidermei. Produsele ce traverseaza bariera epidermei (geluri si creme) sunt catalogate medicamente. Un lucru nou in domeniu sunt cremele cu continut de cofeina, acestea trec de epiderma si sunt cele mai eficiente.